Čokoládové lanýže z hořké čokolády s lískovými oříšky, 150 g
Kód: AM377058Detailní popis produktu
Lahodné čokoládové lanýže vyrobené tradičním způsobem v severní Itálii z hořké čokolády se 60 % kakaa a 100% italských lískových oříšků (30 %). Na závěr jsou také dle staré dobré tradice poprášené kakaovým práškem. Použité kakao pochází ze spravedlivého a přímého dodavatelského řetězce dle pravidel fair trade od pěstitelů z Peru a Kolumbie, třtinový cukr dodává sdružení 30 farmářských družstev Mauritius Sugar Syndicate (MSS) z ostrova Mauricius v Indickém oceánu. Každý lanýž v krásné kartónové dárkové krabičce je balen jednotlivě. O čokoládové lanýže se tak můžete snadno podělit, nebo je použít do dalších dárkových balíčků, pozorností, či třeba adventních kalendářů.
Delikátní a tradiční čokoládový dezert se 70% podílem fair trade surovin, který důstojně ozdobí vánoční stůl a udělá radost dospělým i dětem.
Čokoládový lanýž se vzhledem podobá skutečným lanýžům, jedlým houbám rodu Tuber (česky humorně "houba, tu ber"), a získal tak proto i jejich jméno. Jde ale o druh čokoládových cukrovinek, kterých rozlišujeme několik základních druhů: belgické, švýcarské a francouzské, které se musí spotřebovat během několika dní od výroby, španělské, evropské, americké či kalifornské lanýže.
Složení: hořká čokoláda (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, emulgátor SÓJOVÝ LECITIN, přírodní vanilkový extrakt. Obsah kakaové sušiny min. 60 %.), moučkový cukr (třtinový cukr, PŠENIČNÝ ŠKROB), LÍSKOVÉ OŘÍŠKY 30 % (LÍSKOVÁ PASTA 57 %, drcené LÍSKOVÉ OŘECHY 43 %), kakaový prášek. Může obsahovat stopy mandlí, dalších ořechů, pistácií, mléka a vajec. Vhodné i pro vegany.
Energetická hodnota: | 2167 kJ/518 kcal |
Tuky: | 27 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 9,4 g |
Sacharidy: | 61 g |
z toho cukry: | 61 g |
Bílkoviny: | 6,4 g |
Sůl: | 0,05 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fair trade vánoční zboží |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Bezlepkové: | ne |
Bio: | ne |
Hmotnost: | 150 g |
Vegan: | ano |
WFTO: | Garance World Fair Trade Organization |