Bio vegan čokoláda Mascao s kokosovým mlékem i cukrem, 80 g
Kód: AM276887Detailní popis produktu
Velmi jemná vegan čokoláda z kokosového mléka slazená jen kokosovým cukrem z ekologického zemědělství. Krásně krémová čokoláda s ještě dalšími 10 % kokosové mouky, která dále rozvíjí okouzlující kokosovou vůni. Veganská kokosová čokoláda s veškerým svým kouzlem a obklopující chutí uvařenou zcela bez použití živočišných surovin pro milovníky kokosu a ty, kteří rádi experimentují s chutěmi. Speciální čokoláda, do které se mohou pustit jen mistři čokolády s téměř 100 lety zkušeností ve Švýcarsku.
Výjimečná bio čokoláda Mascao pro vegany ze švýcarské čokoládovny Bernrain, kde mistři čokolády pracují s jakostními surovinami: kakaem z Bolívie od sdružení malorolníků El Ceibo, kteří dnes i díky fair trade provozují vlastní podnik na výrobu kakaového másla a kakaového prášku z vlastních sklizených kakaových bobů. Vedou i příkladný vzdělávací program o zemědělství a řízení, a dále tak zvyšují své šance na mezinárodním trhu. Drobní farmáři kooperativy Norandino u severního pobřeží Peru pak dle tradice pěstují kakaovníky původní místní odrůdy Criollo spolu s dalšími dřevinami a plodinami, a chrání tak životní prostředí a omezují dopady klimatické změny.
Volba značky Mascao, jedné z nejlepších fair trade čokolád v Evropě, mění budoucnost každého. Překvapí intenzivní chutí se svěžestí máty a dává vzpomenout, že právě čokoládovna Bernrain ve Švýcarsku vyrobila v roce 1991 první fair trade a bio čokoládu na světě, a obrátila tak svět kakaa vzhůru nohama. Tehdy ještě potřebovala spolupráci a suroviny od švýcarských fairtradových průkopníků společností Claro Fair Trade a Pronatec. Dnes však vyrábí udržitelné čokolády spravedlivé pro lidi a šetrné k životnímu prostředí pod značkou Mascao sama.
Vnitřní obal čokolády tvoří biologicky odbouratelná fólie kompostovatelná dle normy UNI EN 13432:2002. Vnější krabička pak využívá papír s certifikací FSC pro dřevo z lesů obhospodařovaných přírodě blízkým způsobem, který zachovává lesní biodiverzitu, produktivitu a přírodní procesy.
Historie čokoládovny Stella Bernrain se začala psát už v roce 1925, kdy se Walter Müller stává cukrářem a začíná sbírat zkušenosti. Pokračuje se svou ženou Karin ve 300 let starém rodinném domě a v roce 1950 kupují čokoládovnu Bernrain od zakladatele Heinricha Weibela a v roce 1980 také čokoládovnu Stella od dětí doktora Achilleho Vanottiho, který začal v roce 1928. Spojená rodinná čokoládovna Stella Bernrain pak v 21. století představuje veganské čokolády z kokosového mléka, přechází na biologicky odbouratelné balící fólie a v nových prostorách v Kreuzlingenu a Giubiascu se dále snaží o udržitelnou výrobu snižováním spotřeby energie, čerstvé vody a emisí CO2.
Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: kokosový cukr (36 %), kakaová hmota, kakaové máslo, sušené kokosové mléko 10 % (kokosové mléko 75 %, rýžový maltodextrin), mleté kokosové lupínky (10 %), mletá vanilka. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 54 %. Bez lepku a bez sójového lecitinu. Může obsahovat stopy mléka, lískových ořechů a mandlí.
Energetická hodnota: | 2455 kJ/591 kcal |
Tuky: | 43 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 29 g |
Sacharidy: | 43 g |
z toho cukry: | 34 g |
Bílkoviny: | 5,0 g |
Vláknina: | 6,7 g |
Sůl: | 0,26 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mléčná čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.088 kg |
Bezlepkové: | ano |
Bio: | ano |
Druh čokolády: | vegan |
Hmotnost: | 80 g |
Obsah kakaové sušiny: | 54 % |
Vegan: | ano |
Bio EU: | Eko zemědělství dle norem EU |
WFTO: | Garance World Fair Trade Organization |