Bio vegan čokoláda Mascao s kokosovým mlékem i cukrem, 80 g

Kód: AM276887
Bez lepku Vegan Bio
106 Kč 95 Kč bez DPH 133 Kč / 100 g
Skladem (>10 ks)

Krémová veganská čokoláda s plnou chutí a jemnou kokosovou vůní. Speciální čokoláda s kouzlem kokosu ve všech podobách bez použití živočišného mléka.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Velmi jemná vegan čokoláda z kokosového mléka slazená jen kokosovým cukrem z ekologického zemědělství. Krásně krémová čokoláda s ještě dalšími 10 % kokosové mouky, která dále rozvíjí okouzlující kokosovou vůni. Veganská kokosová čokoláda s veškerým svým kouzlem a obklopující chutí uvařenou zcela bez použití živočišných surovin pro milovníky kokosu a ty, kteří rádi experimentují s chutěmi. Speciální čokoláda, do které se mohou pustit jen mistři čokolády s téměř 100 lety zkušeností ve Švýcarsku.

Výjimečná bio čokoláda Mascao pro vegany ze švýcarské čokoládovny Bernrain, kde mistři čokolády pracují s jakostními surovinami: kakaem z Bolívie od sdružení malorolníků El Ceibo, kteří dnes i díky fair trade provozují vlastní podnik na výrobu kakaového másla a kakaového prášku z vlastních sklizených kakaových bobů. Vedou i příkladný vzdělávací program o zemědělství a řízení, a dále tak zvyšují své šance na mezinárodním trhu. Drobní farmáři kooperativy Norandino u severního pobřeží Peru pak dle tradice pěstují kakaovníky původní místní odrůdy Criollo spolu s dalšími dřevinami a plodinami, a chrání tak životní prostředí a omezují dopady klimatické změny.

Volba značky Mascao, jedné z nejlepších fair trade čokolád v Evropě, mění budoucnost každého. Překvapí intenzivní chutí se svěžestí máty a dává vzpomenout, že právě čokoládovna Bernrain ve Švýcarsku vyrobila v roce 1991 první fair trade a bio čokoládu na světě, a obrátila tak svět kakaa vzhůru nohama. Tehdy ještě potřebovala spolupráci a suroviny od švýcarských fairtradových průkopníků společností Claro Fair Trade a Pronatec. Dnes však vyrábí udržitelné čokolády spravedlivé pro lidi a šetrné k životnímu prostředí pod značkou Mascao sama.

Vnitřní obal čokolády tvoří biologicky odbouratelná fólie kompostovatelná dle normy UNI EN 13432:2002. Vnější krabička pak využívá papír s certifikací FSC pro dřevo z lesů obhospodařovaných přírodě blízkým způsobem, který zachovává lesní biodiverzitu, produktivitu a přírodní procesy.

Historie čokoládovny Stella Bernrain se začala psát už v roce 1925, kdy se Walter Müller stává cukrářem a začíná sbírat zkušenosti. Pokračuje se svou ženou Karin ve 300 let starém rodinném domě a v roce 1950 kupují čokoládovnu Bernrain od zakladatele Heinricha Weibela a v roce 1980 také čokoládovnu Stella od dětí doktora Achilleho Vanottiho, který začal v roce 1928. Spojená rodinná čokoládovna Stella Bernrain pak v 21. století představuje veganské čokolády z kokosového mléka, přechází na biologicky odbouratelné balící fólie a v nových prostorách v Kreuzlingenu a Giubiascu se dále snaží o udržitelnou výrobu snižováním spotřeby energie, čerstvé vody a emisí CO2.

Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: kokosový cukr (36 %), kakaová hmota, kakaové máslo, sušené kokosové mléko 10 % (kokosové mléko 75 %, rýžový maltodextrin), mleté kokosové lupínky (10 %), mletá vanilka. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 54 %. Bez lepku a bez sójového lecitinu. Může obsahovat stopy mléka, lískových ořechů a mandlí.

 Energetická hodnota: 2455 kJ/591 kcal
 Tuky: 43 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 29 g
 Sacharidy: 43 g
      z toho cukry: 34 g
 Bílkoviny: 5,0 g
 Vláknina: 6,7 g
 Sůl: 0,26 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Mléčná čokoláda
Hmotnost: 0.088 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: vegan
Hmotnost: 80 g
Obsah kakaové sušiny: 54 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: