Bio mléčná čokoláda Mascao s mandlemi a mořskou solí, 80 g

Kód: AM368414
Bez lepku Bio
87 Kč 78 Kč bez DPH 109 Kč / 100 g
Skladem (>10 ks)

Velmi jemná mléčná čokoláda s 34 % kvalitního kakaa z Peru a Bolívie s kousky pražených mandlí, třtinovým cukrem Muscovado z Filipín a mořskou solí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lahodná jemná mléčná čokoláda s praženými kousky křupavých mandliček z ekologického zemědělství a mořskou solí. Bio mléčná čokoláda s krémovostí typickou pro čokolády Mascao, která se snoubí s praženými mandlovými kousky a lehkou chutí mořské soli. Kombinace téměř návyková. Třtinový cukr Muscovado z Filipín dodává příjemné chuťové nuance s karamelovými tóny. Téměř 100leté zkušenosti švýcarských čokolatiérů tak dávají vzniknout neodolatelné čokoládě, která potěší vícevrstvou kombinací krémové chuti, křupavosti mandlí a slaných tónů soli.

Skvělá bio mléčná čokoláda Mascao ze švýcarské čokoládovny Bernrain, kde mistři čokolády pracují s jakostními surovinami: kakaem z Bolívie od sdružení malorolníků El Ceibo, kteří dnes i díky fair trade provozují vlastní podnik na výrobu kakaového másla a kakaového prášku z vlastních sklizených kakaových bobů. Vedou i příkladný vzdělávací program o zemědělství a řízení, a dále tak zvyšují své šance na mezinárodním trhu. Drobní farmáři kooperativy Norandino u severního pobřeží Peru pak dle tradice pěstují kakaovníky původní místní odrůdy Criollo spolu s dalšími dřevinami a plodinami, a chrání tak životní prostředí a omezují dopady klimatické změny. Třtinový cukr dodává Alter Trade z Filipín, úhelný kámen fairtradového hnutí, který přešel na organickou produkci třtinových cukrů už v roce 1995 a zásobuje trhy po celém světě.

Volba značky Mascao, jedné z nejlepších fair trade čokolád v Evropě, mění budoucnost každého. Překvapí vyváženou jemnou chutí doplněnou křupavostí oříšků a dává vzpomenout, že právě čokoládovna Bernrain ve Švýcarsku vyrobila v roce 1991 první fair trade a bio čokoládu na světě, a obrátila tak svět kakaa vzhůru nohama. Tehdy ještě potřebovala spolupráci a suroviny od švýcarských fairtradových průkopníků společností Claro Fair Trade a Pronatec. Dnes však vyrábí udržitelné čokolády spravedlivé pro lidi a šetrné k životnímu prostředí pod značkou Mascao sama.

Vnitřní obal čokolády tvoří biologicky odbouratelná fólie kompostovatelná dle normy UNI EN 13432:2002. Vnější krabička pak využívá papír s certifikací FSC pro dřevo z lesů obhospodařovaných přírodě blízkým způsobem, který zachovává lesní biodiverzitu, produktivitu a přírodní procesy.

Historie čokoládovny Stella Bernrain se začala psát už v roce 1925, kdy se Walter Müller stává cukrářem a začíná sbírat zkušenosti. Pokračuje se svou ženou Karin ve 300 let starém rodinném domě a v roce 1950 kupují čokoládovnu Bernrain od zakladatele Heinricha Weibela a v roce 1980 také čokoládovnu Stella od dětí doktora Achilleho Vanottiho, který začal v roce 1928. Spojená rodinná čokoládovna Stella Bernrain pak v 21. století představuje veganské čokolády z kokosového mléka, přechází na biologicky odbouratelné balící fólie a v nových prostorách v Kreuzlingenu a Giubiascu se dále snaží o udržitelnou výrobu snižováním spotřeby energie, čerstvé vody a emisí CO2.

Složení z kontrolovaného ekologického zemědělstvínekrystalizovaný třtinový cukr Muscovado (36 %), kakaové máslo, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO, SEKANÉ MANDLE (15 %), kakaová hmota, LÍSKOOŘÍŠKOVÁ PASTA, sůl (0,4 %). Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 34 %. Bez lepku i bez sójového lecitinu.

 Energetická hodnota: 2375 kJ/571 kcal
 Tuky: 39 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 19 g
 Sacharidy: 44 g
      z toho cukry: 42 g
 Bílkoviny: 9,3 g
 Vláknina: 3,5 g
 Sůl: 0,56 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Mléčná čokoláda
Hmotnost: 0.089 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 80 g
Obsah kakaové sušiny: 34 %
Vegan: ne
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: