Bio hořká čokoláda s kakaovými boby a malinami, 100 g

Kód: TE901721
Bez lepku Vegan Bio
99 Kč 88 Kč bez DPH 99 Kč / 100 g
Skladem (>10 ks)

Dokonale harmonická hořká čokoláda ze 65 % kakaa z Peru a Haiti s křupavými kousky kakaových bobů a sušenými malinami.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dokonalá harmonie čokolády a malin. To jsou rozpouštějící se křupavé kousky kakaových bobů s lehce pikantními tóny umně kombinované s mrazem sušenými kousky malin. 
K harmonii ideálních 65 % kakaa starých odrůd pochází z malých rolnických farem kooperativy Norandino v oblasti Amazonas u pobřeží severního Peru a z regionu haitského mysu, zkráceně Le Cap, na severu Haiti. Díky místnímu klimatu a úrodné půdě zde rostou kvalitní a chutné kakaové boby pěstované pro export. Domorodci lokalitu Cap-Haïtien nazývali Guárico (a svou zemi Ayiti - země vysokých hor) a v roce 1492 zde Kryštof Kolumbus založil první evropskou osadu na americkém kontinentu La Navidad. 

Federace kakaových družstev FECCANO i peruánské Norandino pěstiteli kakaa společně pracuje na zlepšení zpracování kakaa i jeho pěstování a umožnuje rolnickým rodinám zvýšit jejich příjmy a kvalitu života. Kakaovníky využívají i jako rostlinný pokryv půdy v boji proti erozi působící od pobřeží. Kakaovníky tak pěstují tradiční formou agrolesnictví. Tedy způsobu hospodaření, který kombinuje pěstování dřevin se zemědělskou produkcí na jednom pozemku. To snižuje závislost lidí na jedné plodině, zvyšuje produktivitu, podporuje biodiverzitu, zlepšuje zadržování vody, ochranu plodin před extrémním počasím a omezuje dopady klimatických změn.

Terra Etica je kooperativní projekt francouzské společnosti Ethiquable, ve kterém sociální a lidské hodnoty klademe do středu ekonomiky. Spravedlivé ceny zajišťují spravedlivou odměnu a kontrolované ekologické zemědělství jednotlivých složek ochranu životního prostředí a jeho zdrojů. Jako členové WFTO (World Fair Trade Organization) ctíme hodnoty spravedlivého obchodu fair trade, ale také mobilizujeme družstva po celém světě k udržení rolnického zemědělství místo průmyslového intenzivního způsobu plundrujícího lány krajiny.

Logo SPP, tedy Símbolo de Pequeños Productores, česky symbol malých výrobců, zaručuje na základě nezávislé certifikace spravedlivý obchod fair trade zaměřený výhradně na drobné zemědělství. Jde o mezikontinentální síť organizací malých producentů bio potravin, kteří bojují za uznání vysoké kvality produktů a pracují pro důstojný život a zdravou planetu pro všechny.

Potisk kartonového obalu čokolády využívá inkousty na rostlinné bázi a čokoláda se vyrábí ve Francii.

Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: kakaová hmota (53 %), třtinový cukr, kakaové máslo, drcené kakaové boby (3,5 %), mrazem sušené maliny (3 %). Bez lepku. Obsah kakaové sušiny min. 65 %. Může obsahovat stopy ořechů, mléka, lepku a sezamu.

 Energetická hodnota: 2345 kJ/564 kcal
 Tuky: 39 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 24 g
 Sacharidy: 40 g
      z toho cukry: 33 g
 Bílkoviny: 8,4 g
 Vláknina: 9,2 g
 Sůl: 0,01 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořká čokoláda
Hmotnost: 0.115 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Druh čokolády: hořká
Hmotnost: 100 g
Obsah kakaové sušiny: 65 %
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
WFTO: Garance World Fair Trade Organization
SPP: Symbol malých výrobců
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: