Bio hořká čokoláda Mascao se 70 % kakaa, 80 g
Kód: AM367486Detailní popis produktu
Organická hořká čokoláda se sice klasickým podílem 70 % kakaa, ale i díky 100 letům zkušeností švýcarských mistrů čokolády krásně harmonicky vyvážená. Tato čokoláda ze švýcarské čokoládovny má intenzivní a přetrvávající aroma kakaa z Peru a Bolívie a chuť obohacují ještě karamelové tóny třtinového cukru Muscovado. Výtečná fair trade čokoláda pro ty, kteří ocení příjemně vyváženou dobrotu jemně se rozpouštějící na jazyku.
Bio hořká čokoláda Mascao ze švýcarské čokoládovny Bernrain, kde mistři čokolády pracují s jakostními surovinami: kakaem z Bolívie od sdružení malorolníků El Ceibo, kteří dnes i díky fair trade provozují vlastní podnik na výrobu kakaového másla a kakaového prášku z vlastních sklizených kakaových bobů. Vedou i příkladný vzdělávací program o zemědělství a řízení, a dále tak zvyšují své šance na mezinárodním trhu. Drobní farmáři kooperativy Norandino u severního pobřeží Peru pak dle tradice pěstují kakaovníky původní místní odrůdy Criollo spolu s dalšími dřevinami a plodinami, a chrání tak životní prostředí a omezují dopady klimatické změny. Třtinový cukr dodává Alter Trade z Filipín, úhelný kámen fairtradového hnutí, který přešel na organickou produkci třtinových cukrů už v roce 1995 a zásobuje trhy po celém světě.
Volba značky Mascao, jedné z nejlepších fair trade čokolád v Evropě, mění budoucnost každého. Překvapí novými chutěmi a rafinovanou rovnováhou a dává vzpomenout, že právě čokoládovna Bernrain ve Švýcarsku vyrobila v roce 1991 první fair trade a bio čokoládu na světě, a obrátila tak svět kakaa vzhůru nohama. Tehdy ještě potřebovala spolupráci a suroviny od švýcarských fairtradových průkopníků společností Claro Fair Trade a Pronatec. Dnes však vyrábí udržitelné čokolády spravedlivé pro lidi a šetrné k životnímu prostředí pod značkou Mascao sama.
Vnitřní obal čokolády tvoří biologicky odbouratelná fólie kompostovatelná dle normy UNI EN 13432:2002. Vnější krabička pak využívá papír s certifikací FSC pro dřevo z lesů obhospodařovaných přírodě blízkým způsobem, který zachovává lesní biodiverzitu, produktivitu a přírodní procesy.
Historie čokoládovny Stella Bernrain se začala psát už v roce 1925, kdy se Walter Müller stává cukrářem a začíná sbírat zkušenosti. Pokračuje se svou ženou Karin ve 300 let starém rodinném domě a v roce 1950 kupují čokoládovnu Bernrain od zakladatele Heinricha Weibela a v roce 1980 také čokoládovnu Stella od dětí doktora Achilleho Vanottiho, který začal v roce 1928. Spojená rodinná čokoládovna Stella Bernrain pak v 21. století představuje veganské čokolády z kokosového mléka, přechází na biologicky odbouratelné balící fólie a v nových prostorách v Kreuzlingenu a Giubiascu se dále snaží o udržitelnou výrobu snižováním spotřeby energie, čerstvé vody a emisí CO2.
Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: kakaová hmota, nekrystalizovaný třtinový cukr Muscovado (21 %), kakaové máslo, surový třtinový cukr. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 70 %. Bez lepku i bez sójového lecitinu. Může obsahovat stopy mléka, lískových ořechů a mandlí. Vhodná pro vegany.
Energetická hodnota: | 2368 kJ/571 kcal |
Tuky: | 42 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 26 g |
Sacharidy: | 34 g |
z toho cukry: | 28 g |
Bílkoviny: | 8,7 g |
Vláknina: | 11 g |
Sůl: | 0,02 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hořká čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.89 kg |
Bezlepkové: | ano |
Bio: | ano |
Druh čokolády: | hořká |
Hmotnost: | 80 g |
Obsah kakaové sušiny: | 70 % |
Vegan: | ano |
Bio EU: | Eko zemědělství dle norem EU |
WFTO: | Garance World Fair Trade Organization |