Bio kakaový prášek přírodní, 250 g

Kód: FO140253
Bez lepku Vegan Bio
81 Kč 72 Kč bez DPH 32 Kč / 100 g
Vyprodáno

Jakostní kakaový prášek se sníženým obsahem tuku v přírodní podobě bez alkalizace, bez cukru a s nízkým obsahem kadmia, vhodný i k přímé konzumaci.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vynikající přírodní bio kakao, které neprošlo tzv. alkalizací, známou také jako holandský proces. Kakao si zachovalo své přirozené vlastnosti - barvu, pH i obsah flavonoidů a dalších látek, pro které si kakaa tolik ceníme. Kakao splňující naše natolik náročné požadavky, že se sbírá od pěstitelů hned z několika zemí.
Kakaové máslo bylo odděleno pouze lisováním kakaových bobů bez použití chemikálií. Hodí se jak k přípravě kakaových nápojů, tak k výrobě pečiva i cukroví, které nebarví tak výrazně. Neobsahuje žádný přidaný cukr. Jako kypřidlo doporučujeme jedlou sodu (soda bikarbona).

Exkluzivní výběrové kakao posbírané jen z perfektních kakaovníků rozvojového světa

Kakaovníky často rostou na sopečné půdě, ze které do kakaových bobů přechází kadmium. Kakao s vyšším obsahem tohoto těžkého kovu tak musí projít ještě dalším zpracováním. Tento bio kakaový prášek však přirozeně obsahuje jen minimální množství kadmia, protože boby pro jeho výrobu byly vytipovány již při pěstování, a tak se do něj můžete bez obav pustit bez dalších úprav.

Výběrové kakao v bio kvalitě, obchodované dle pravidel fair trade a s minimálním obsahem kadmia. Tři podmínky, které jsme od našeho kakaa vyžadovali, abychom ho byli ochotni nabídnout jako skutečně to nejlepší. Ostatně, takového kakaa je tak málo, že není možné zajistit ho pouze z jedné země producentů, ale sbírá se od drobných pěstitelů z více zemí, kde se najdou kakaovníky nezatížené těžkými kovy.

Výroba bio kakaového prášku

Kakaové boby, ze kterých je toto kakao vyrobeno, vypěstovali drobní farmáři v Jižní Americe a Africe dle pravidel ekologického zemědělství a Fair Trade. Ze sklizených kakaových lusků se získávají kakaové boby, které se asi osm dní fermentovány ve velkých nádržích. Následuje cca pět dní sušení na slunci. Pak se sklizeň dále čistí a přebírá a po upražení drtí na kakaovou drť, ze které se odstraňují uvolněné slupky a tvrdý klíček. Drť se pak mele na kakaových mlýnek a ze vzniklé kakaové hmoty se následně lisuje kakaové máslo. Zbylá sušina je kakaovým práškem, ať už s vyšším či nižším obsahem tuku.

Složení: Bio přírodní kakaový prášek se sníženým obsahem tuku na 10-12 %. Prášek není uměle dobarvován. Bez lepku, bez laktózy, vhodné pro vegany.

 Energetická hodnota: 1449 kJ/346 kcal
 Tuky: 11 g
      z toho nasycené mastné kyseliny: 6,5 g
 Sacharidy: 14,1 g
      z toho cukry: 0 g
 Vláknina: 46 g
 Bílkoviny: 24,9 g
 Sůl: 0,3 g
 pH: 5,0-6,0

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Bio kakaový prášek, bio kakao
Hmotnost: 0.278 kg
Bezlepkové: ano
Bio: ano
Hmotnost: 250 g
Vegan: ano
Bio EU: Eko zemědělství dle norem EU
Bio CZ: Produkt ekologického zemědělství
Fairobchod: Fair trade garance Fairobchod
Nutriční údaje
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku: