Bio mléčná čokoláda se sušenkami speculoos Haiti 55 %, 70 g
Kód: MC371871Detailní popis produktu
Exkluzivní řemeslná mléčná čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůdy Trinitario sklizených v roce 2019 v oblasti haitského mysu, zkráceně Le Cap, na severu Haiti. Domorodci lokalitu Cap-Haïtien nazývali Guárico a v roce 1492 zde Kryštof Kolumbus založil první evropskou osadu na americkém kontinentu La Navidad. A právě zde také proběhlo jediné úspěšné povstání otroků na světě - roku 1791 proti francouzské koloniální nadvládě - které rozhodlo o nezávislosti Haiti.
Dech beroucí historie ale dobré kakao nedělá. Dělá ho místní klima a úrodná půda, která živí plantáže kakaa, kávy, banánů a pomerančů. V této čokoládě odhaluje pestré květinové a citrónové tóny s nádechem karamelu. S pěstováním kakaovníků v oblasti pomáhá rodina Dufort, která původně spravovala finky s kávovníky, ale v roce 2014 se rozhodla pomoci pěstitelům organického kakaa a založila organizaci Islands Products.
Tuto výbornou belgickou čokoládu, dostupnou jen v omezeném množství, navíc doplňují kousky tradičních belgických sušenek speculoos (francouzská výslovnost [spekylos]). Jde o tenké, křupavé, karamelizované a jen krátce pečené sušenky, které se v Belgii tradičně pečou k oslavě svátku svatého Mikuláše, v Německu a Rakousku až kolem Vánoc. Že se tato bio čokoláda skutečně povedla dokazuje také zlatá medaile z mezinárodní soutěže International Organic Awards z roku 2020.
Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě...
- Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 4/5 * Kořenité tóny 5/5 * Ovocné tóny 3/5 *
Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům
Použité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství.
Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.
Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio SUŠENÉ MLÉKO, bio MÁSLO, bio sušený SLADOVÝ VÝTAŽEK JEČMENE, bio koření, sůl. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 55 %.
Energetická hodnota: | 2275,21 kJ/544,31 kcal |
Tuky: | 38,99 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 15,12 g |
Sacharidy: | 35,49 g |
z toho cukry: | 29,05 g |
Bílkoviny: | 12,86 g |
Vláknina: | 5,73 g |
Sůl: | 0,26 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fair trade bio čokolády Millésime Chocolat |
---|---|
Hmotnost: | 0.091 kg |
Bezlepkové: | ne |
Bio: | ano |
Druh čokolády: | mléčná |
Hmotnost: | 70 g |
Obsah kakaové sušiny: | 55 % |
Vegan: | ne |
Bio EU: | Eko zemědělství dle norem EU |
WFTO: | Garance World Fair Trade Organization |